Terug naar het overzicht

woensdag 11 maart, 2020

Nostimos draagt Invictus Games warm hart toe

UPDATE:

In verband met het coronavirus heeft de organisatie van de Invictus Games besloten om dit evenement uit te stellen naar 2021. Het verplaatsen van de Games was de enige juiste beslissing om alle betrokkenen te beschermen tegen het virus. Een precieze datum wordt nader bekend gemaakt op de website van de Invictus Games.

Van 9 t/m 16 mei vinden de internationale Invictus Games plaats, in Den Haag. Dit is een internationaal sportevenement voor militairen die een mentale of fysieke handicap hebben overgehouden aan de oorlogstijd. Deze games gebruiken de kracht van sport om het herstel te stimuleren en revalidatie te ondersteunen. Het gaat ook om het genereren van respect en om een breed begrip te krijgen voor hen die hun land gediend hebben.

Prins Harry, zelf ook oorlogsveteraan, is initiatiefnemer en beschermheer van het sportevenement en zal zijn opwachting maken in mei, in Den Haag.

10 verschillende sporten

Het woord ‘Invictus’ staat voor ‘onoverwonnen’. Het symboliseert de vechtlustige geest van de gewonde militairen. 500 deelnemers uit 20 verschillende landen doen mee aan dit grootse sportevenement. 10 verschillende sporten worden beoefend in het Zuiderpark in Den Haag. Dat zijn atletiek, gewichtheffen, indoor roeien, JLR Driving Challenge, handboogschieten, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, zitvolleybal, wielrennen en zwemmen. Het programma bestaat niet uit alleen uit sport. Er is ruimte vrijgemaakt voor muziek, clinics, lezingen en demonstraties.

Vrienden van Invictus Games

Nostimos kan zich vrienden van de Invictus Games noemen. Wij dragen oorlogsveteranen een warm hart toe, en in het speciaal de militairen die een mentale of fysieke handicap hebben overgehouden aan de oorlogstijd. Wij zullen daarom aanwezig zijn tijdens de spelen in het Invictus Games Park.

Het park is gratis toegankelijk. Dus ook u kunt er heen om de militairen aan te moedigen tijdens verschillende sportwedstrijden. Voor sportwedstrijden wordt wel een bijdrage gevraagd. Bekijk hier het programma van de verschillende sporten van de Invictus Games.

Zien we u tijdens deze spelen in het Zuiderpark?

Zullen we u terugbellen?

Laat hier uw gegevens achter en ik bel u zo snel mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.