Terug naar het overzicht

woensdag 5 juli, 2023

Veiligheid voorop: wat te doen bij een heftruckongeval op het werk?

Als heftruckbestuurder bent u verantwoordelijk voor het veilig bedienen van een krachtig en potentieel gevaarlijk voertuig. Helaas kunnen er zich ongevallen voordoen, zelfs wanneer alle voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen. In dit blog bespreken we wat te doen in het geval van een heftruckongeval op het werk, welke stappen u moet nemen en hoe u kunt rekenen op de professionele bijstand van Nostimos letselschadedeskundigen. Lees verder om meer te weten te komen over uw rechten en hoe u kunt omgaan met een heftruckongeval op het werk.

Stap 1: Veiligheid en medische hulp
Bij een heftruckongeval is het van cruciaal belang om de veiligheid voorop te stellen. Volg deze stappen direct na het ongeval:

  1. Zorg voor uw eigen veiligheid en die van anderen om u heen. Schakel de heftruck uit, zet de noodrem in werking en zorg ervoor dat de omgeving veilig is.
  2. Als er sprake is van ernstig letsel, bel onmiddellijk de hulpdiensten en vraag om medische assistentie. Het is van vitaal belang om snel de juiste medische zorg te ontvangen.

Stap 2: Rapportage en documentatie
Na het waarborgen van de veiligheid en het krijgen van de benodigde medische hulp, is het belangrijk om het incident te rapporteren en relevante documentatie te verzamelen:

  1. Meld het ongeval bij uw werkgever of leidinggevende en vul een incidentrapport in. Zorg ervoor dat alle details van het ongeval nauwkeurig worden vastgelegd.
  2. Verzamel zoveel mogelijk bewijsmateriaal, zoals foto’s van de plaats van het ongeval, getuigenverklaringen en eventuele andere relevante documenten. Dit kan later van onschatbare waarde zijn bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Stap 3: Zoek professionele bijstand
Om uw rechten te beschermen en ervoor te zorgen dat u de juiste vergoeding ontvangt, is het raadzaam om professionele bijstand te zoeken:

  1. Neem contact op met Nostimos letselschadedeskundigen, ervaren experts op het gebied van letselschadeclaims. Zij hebben kennis van de wetten en voorschriften met betrekking tot heftruckongevallen en kunnen u adviseren over uw rechten en mogelijke vervolgstappen.
  2. Nostimos letselschadedeskundigen zal u helpen bij het verzamelen van bewijsmateriaal, het onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen en het streven naar een rechtvaardige schadevergoeding.

Een heftruckongeval op het werk kan ingrijpende gevolgen hebben voor uw welzijn en financiële situatie. Het is van vitaal belang om de juiste stappen te nemen na een dergelijk incident. Door de veiligheid voor

op te stellen, het incident te rapporteren en professionele bijstand in te schakelen, zoals die van Nostimos letselschadedeskundigen, kunt u uw rechten beschermen en streven naar een rechtvaardige vergoeding voor het geleden letsel en de schade.

Neem vandaag nog contact op met Nostimos letselschadedeskundigen om uw heftruckongeval op het werk te bespreken en professionele ondersteuning te krijgen. Start de Heftruck letselschadetoets en ontdek uw mogelijkheden voor vergoeding

Zullen we u terugbellen?

Laat hier uw gegevens achter en ik bel u zo snel mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.