Fietsongeval overkomen?

Letselschade na fietsongeval  – Nostimos

Bent u door een motorvoertuig aangereden terwijl u op de fiets zat? In deze blog leest u wat u te doen staat en welke stappen u kunt ondernemen om de schade te verhalen op de tegenpartij. Bij een aanrijding tussen een motorvoertuig en een fiets is de bestuurder van het motorvoertuig namelijk meestal aansprakelijk te stellen. De juridische hulp voor deze procedure kost u niets. Meld hier uw aanrijding.   

Letselschade na fietsongeluk

Het is behoorlijk schrikken, een fietsongeval. Vooral als de klap hard is aangekomen en u lichamelijk letsel heeft. De gevolgen kunnen groot zijn: psychisch, lichamelijk maar ook financieel want als gevolg van het letsel maakt u extra kosten en loopt u misschien (in de toekomst) inkomsten mis omdat u minder of helemaal niet meer kunt werken.

Het is voor een slachtoffer meestal lastig om de totaalschade in beeld te brengen. Voor onze specialisten is dat dagelijkse kost. Een gebroken arm is voor een slachtoffer moeilijk in geld uit te drukken. Maar fietsreparatiekosten, taxikosten, kapotte kleding en medische kosten die in het ziekenhuis gemaakt worden wel.

Maar er is meer: u loopt wellicht vertraging op bij uw studie en dat kost óók geld. U mist loon, en daarmee pensioenopbouw. U bent niet in staat om zelf uw huishouden of tuin bij te houden en ga zo maar door. Onder letselschade vallen alle kosten die u niet zou hebben gehad zonder het ongeval.

Direct na het fietsongeval

Als u ernstige verwondingen heeft, bel dan 112 of laat omstanders dat doen. Noteer de namen en telefoonnummers van de getuigen. Vul samen met de bestuurder een schadeaangifteformulier in (die moet elke automobilist in de auto hebben liggen) en noteer de gegevens van de automobilist: naam, adres, telefoonnummer van de bestuurder en het kenteken van de auto. Als het letsel minder ernstig is vul dan samen met de bestuurder een schadeaangifteformulier in en noteer in ieder geval het kenteken van het voertuig en de gegevens van de bestuurder. Als de bestuurder van het motorvoertuig lastig doet, bel dan alsnog de politie en vraag om langs te komen.

Medische en juridische hulp na fietsongeluk

Is op straat alles afgehandeld, ga dan zo snel mogelijk naar de EHBO of huisarts om u te laten onderzoeken en behandelen. Bel daarna direct Nostimos voor juridische hulp op 0800 – 667 84 66 (gratis). Nostimos werkt in úw belang! Als u de afwikkeling laat doen via een WA-verzekeraar dan zal de vergoeding doorgaans lager uitpakken en het proces zal langer duren.

Onze aanpak bij letselschade na fietsongeluk

Nostimos helpt u bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en berekent uw huidige en toekomstige letselschade. Wij dringen aan op een snelle afwikkeling en een maximale schadevergoeding.

In een persoonlijk gesprek beantwoorden wij alle vragen die bij u leven. We nemen alles rustig met u door: wat is er gebeurd, welk letsel heeft u opgelopen, welke extra kosten maakt u en wat betekent dit voor uw dagelijks leven. We maken een verslag van het gesprek en nadat u het verslag heeft goedgekeurd stellen wij de verzekeraar van de tegenpartij aansprakelijk en vragen alvast een voorschot voor u aan.

Medische eindsituatie

Om de zaak volledig te kunnen afwikkelen met een passende regeling moet er sprake zijn van een medische eindsituatie. Daar is pas sprake van als u óf volledig bent hersteld óf zodra duidelijk is dat de gevolgen blijvend zijn en er geen volledig herstel meer te verwachten is. Voor de afwikkeling van de zaak dient men rekening te houden met de toekomstige risico’s.

Gratis advies bij letselschade

Neem gerust contact op met een van onze letselschadespecialisten op 0800 – 667 84 66 (gratis) of laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op. Nostimos helpt u gratis bij het claimen van de kosten. Dat kost u niets omdat we onze kosten kunnen verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijke persoon.

Aansprakelijk voor aanrijding met de fiets

In de meeste gevallen is het motorvoertuig aansprakelijk voor het ongeval volgens artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Dit artikel biedt bescherming aan ongemotoriseerde verkeersdeelnemers als ze een aanrijding krijgen met gemotoriseerde verkeersdeelnemers. Zelfs wanneer u als fietser schuldig bent, bestaat er dus recht op schadevergoeding. Kinderen jonger dan 14 jaar krijgen altijd 100% schadevergoeding.

Aanrijding met auto, motorfiets, bus, bromfiets, scooter of tram

Automobilisten en andere bestuurders van motorvoertuigen moeten er rekening mee houden dat fietsers soms onverwachtse manoeuvres maken. Zij moeten hun rijgedrag hierop aanpassen. De bestuurder van het motorvoertuig is in ieder geval voor 50 % aansprakelijk tenzij de fietser met opzet een ongeval veroorzaakte of bewust roekeloos is geweest. In de praktijk is dit zelden het geval.

Fietser aangereden door andere fietser

Wanneer u als fietser een aanrijding heeft met een andere fietser dan dient u de schuld van de ander aan te tonen of de wederpartij zal schuld moeten erkennen. Om schadevergoeding te kunnen ontvangen moet u een volledig ingevuld en ondertekend schadeformulier indienen.

Schadevergoeding na fietsongeluk

Meestal levert het u een aanmerkelijk hogere schadevergoeding op als een expert van Nostimos zich met uw zaak bemoeit dan wanneer u dit zelf doet. Wij nemen uw dossier direct in behandeling zodat u snel geholpen bent. U kunt ons bellen op: 0800 – 667 84 66 (gratis) of uw gegevens achterlaten, dan nemen wij contact met u op.

Dader doorgereden na aanrijding fiets

Als u slachtoffer bent van een aanrijding waarbij de tegenpartij is doorgereden en u geen gegevens heeft van de dader, dan kunt u in aanmerking komen voor schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer.  Onze specialisten weten welke stappen hiervoor moeten worden ondernomen.

Dossier-overname fietsongeval

Als uw dossier al in behandeling is bij een rechtsbijstand­ of WA-­verzekeraar dan kan Nostimos dit overnemen. Ik garandeer u dat wij veel zorgen en frustratie bij u kunnen wegnemen. Wij zorgen voor de communicatie met de tegenpartij en houden u op de hoogte. U ontvangt de letselschadevergoeding op uw eigen rekening.

Bel Nostimos op 0800 – 667 84 66 (gratis) of laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op:

Fietsongeval? Vul hier de letselschadetoets in:

1Stap 1
2Stap 2
3Stap 3

Wat is u overkomen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nostimos staat ingeschreven in het Register Letselschade

Dit landelijke keurmerk waarborgt onze onafhankelijkheid en de kwaliteit van onze juridische hulp.