Aansprakelijkheid voor dieren

Vul hier onze letselschadetoets in en ontdek uw recht op schadevergoeding:
✔️ Volledig gericht op u
✔️ 100% kosteloze bijstand
✔️ Deskundig én ontzorgend!

Als u letsel heeft opgelopen door het toedoen van een dier, dan kunt u de schade verhalen op de bezitter/eigenaar van het dier. In de wet is bepaald dat in principe de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de door het dier aangerichte schade. Het maakt daarbij niet uit of de eigenaar wel of niet aanwezig is tijdens het voorval. Het kan dus gaan om een hond die een hardloper bijt, een overstekende kat die een ongeluk veroorzaakt of een paard dat op de manege op hol slaat waardoor de ruiter ten val komt. Wel zijn er enkele uitzonderingen op deze regel. Het inschakelen van een letselschadedeskundige is daarom altijd raadzaam.

Wat te doen als u gewond bent geraakt door toedoen van een dier?

Om de eigenaar van het dier aansprakelijk te kunnen stellen is het belangrijk dat u zoveel mogelijk informatie heeft over zowel de eigenaar, het dier en het incident. Vraag daarom altijd om de contactgegevens van de eigenaar, zelfs als uw verwondingen op het eerste oog meevallen. Sommige kleine verwondingen kunnen in een later stadium alsnog grote gevolgen hebben. Neem verder altijd foto’s van het dier, de situatie en de verwonding(en). Zijn er getuigen? Noteer dan hun gegevens. Wij adviseren om in het geval van een hondenbeet ook aangifte te doen bij de politie.

Heeft u letsel opgelopen door een dier? Of kent u iemand die slachtoffer is en hulp nodig heeft?
Klik dan hieronder op de button “Neem contact met mij op”. Eén van de experts bij u in de buurt neemt dan contact op om uw zaak persoonlijk te bespreken. U kunt ook gratis bellen naar telefoonnummer 0800-667 84 66.

Letselschade claimen?

Contact met NostimosMooyman

Benieuwd wat de letselschade-experts van NostimosMooyman voor u kunnen betekenen? Klik op onderstaande knop.

Neem contact op