Wat is een whiplash?

Een whiplash ontstaat door een heftige slingerbeweging van het hoofd ten opzichte van de romp. Hierbij worden de wervels en spieren van uw hoofd en nek extreem gebogen en uitgerekt. Daar heeft deze aandoening ook z’n naam aan te danken, omdat het vergelijkingen vertoont met een slag van een zweep (whiplash is zweepriem).

Een whiplash kan, zonder dat het hoofd iets raakt of door iets geraakt wordt, tijdelijke hersenschade of schade aan het centrale zenuwstelsel tot gevolg hebben. De meeste mensen herstellen weer snel van de bijbehorende klachten.

Verkeersongelukken zoals kop-staartbotsingen of andere auto-ongevallen zijn de belangrijkste veroorzakers van een whiplash. Een whiplash kan ook ontstaan door een val van een trap of paard, een verkeerde duik in het zwembad of een kopbal bij voetbal.

Klachten door een whiplash

Een whiplash kan onder meer de volgende klachten tot gevolg hebben:

  • hoofdpijn
  • nekpijn
  • duizelingen
  • concentratiestoornis
  • misselijkheid
  • overgevoeligheid voor licht, drukte, lawaai

Whiplash en letselschade

Bij letselschade na een whiplash en het letsel is ontstaan door het toedoen van een ander, kunt u in aanmerking komen voor schadevergoeding voor de whiplash. Wel is het lastig dat de gevolgen van een whiplash voor de buitenstaander vaak niet te zien zijn en voor een arts dikwijls moeilijk of niet vast te stellen. Terwijl de patiënt er kortere, langere tijd of permanent last van kan hebben.

Hulp bij claimen letselschade na een whiplash

Schadevergoeding regelen voor whiplashklachten ontstaan buiten uw schuld vergt een professionele aanpak. Bij een whiplash is het vaak moeilijk om te bewijzen dat de whiplash komt door het desbetreffende ongeval. Soms is er niets te zien op röntgenfoto’s of scans, terwijl u toch duidelijke klachten hebt.

Het is dan belangrijk dat een onafhankelijk medisch adviseur de medische situatie correct beoordeelt. En de bevindingen over uw medische situatie, de medische risico’s en de lichamelijke klachten verwerkt in een deskundig rapport. Met een onafhankelijke medische beoordeling van uw klachten, wordt de kans op een passende schadevergoeding voor uw whiplashklachten groter.

Dit medisch dossier, aangevuld met uw persoonlijke ervaringen en eventuele getuigenverklaringen vormen de basis van ons letselschadetraject. Met ruim dertig jaar ervaring met het verkrijgen van financiële vergoedingen voor letselschade, ook bij schade als gevolg van een whiplash, weten we precies waar we op moeten letten en welke wegen we moeten bewandelen. U als slachtoffer staat daarbij altijd centraal.

Voor hulp bij letselschade door een letselschade advocaat na een whiplash, maar ook voor advies en ondersteuning kunt u – vrijblijvend en kosteloos – terecht bij letselschadespecialist NostimosMooyman. Bel gratis 0800 – 667 84 66.

Of schets in onderstaand formulier kort uw specifieke situatie. Onze expert in whiplashklachten neemt dan spoedig contact op om uw zaak persoonlijk te bespreken.

Letselschade claimen?

Contact met NostimosMooyman

Benieuwd wat de letselschade-experts van NostimosMooyman voor u kunnen betekenen? Klik op onderstaande knop.

Neem contact op