Wat te doen bij letselschade

Letselschade opgelopen en nu?

Stel u of uw kind:

 • wordt aangereden door een auto
 • wordt gebeten door een hond
 • raakt gewond op het werk
 • valt van het paard op een manege

Bekijk het overzicht van meest voorkomende vormen van letselschade >>

In de meeste gevallen zal er letsel of verwondingen zijn. Uw aandacht zal vooral uitgaan naar de ernst van de verwondingen. En naar een zo snel en goed mogelijk genezingsproces.

Waar u in de eerste fase vaak nog niet aan denkt, is aan het aansprakelijk stellen van de veroorzaker van het letsel. Echter, doordat u na verloop van tijd mogelijk enkele details vergeten bent, is het aan te raden bij het oplopen van letsel buiten uw schuld de volgende stappen te nemen. Ook als er niet direct (zichtbaar) letsel is, adviseren wij u het stappenplan te volgen, aangezien sommige fysieke en psychische klachten zich later kunnen openbaren.

 1. Noteer de naam en contactgegevens van de verantwoordelijke van het ongeval. Dit kan ook een organisatie of bedrijf zijn.
 2. Noteer namen en contactgegevens van eventuele getuigen.
 3. Maak zo mogelijk foto’s van de situatie of vraag anderen dat te doen.
 4. Beschrijf de gebeurtenis.
 5. Breng bij fysieke verwondingen altijd een bezoek aan de huisarts. Doe dat ook bij wat vagere klachten die u misschien niet direct aan het ongeval toeschrijft.
 6. Noteer voor uzelf hoe u zich voelt na het ongeval. Dit om te bepalen of er sprake is van psychische klachten als gevolg van het ongeval.
 7. Noteer alle kosten die u maakt die te maken hebben met de afwikkeling van het letsel, denk daarbij aan onder meer zorgkosten, vervoerskosten, misgelopen inkomsten. Bewaar de nota’s.
 8. Neem contact op met ons op voor een afspraak, dit kan eenvoudig via onderstaand formulier.
 9. De letselschadedeskundige gespecialiseerd in wat u is overkomen komt bij voorkeur bij u thuis om de hele situatie grondig door te spreken. Een afspraak op kantoor of bij u in de buurt is ook mogelijk.
 10. Nostimos gaat – kosteloos – voor u aan de slag om de schade waar u recht op heeft ruimschoots vergoed te krijgen. De kosten die wij maken brengen wij in rekening bij de aansprakelijke partij.

Meer weten over wat te doen bij letselschade? Of vrijblijvend een afspraak maken? Bel gratis 0800 – 667 84 66 of vul onderstaand formulier in.