Geen kosten

Aan de dienstverlening van Nostimos zijn geen kosten verbonden

De kosten voor buitengerechtelijke rechtshulp zijn een onderdeel van uw schade. Dat is wettelijk geregeld. Dit is het recht van het slachtoffer. Dat betekent dat de tegenpartij de schadevergoeding moet betalen, dat Nostimos rekent voor de inspanningen voor uw dossier. Het kost u niets om Nostimos in te schakelen, bij een duidelijke schuldvraag. Bij onduidelijkheid over de schuldvraag maakt Nostimos afspraken met u over de kosten voor rechtshulp. Uw belang staat daarbij voorop. De kosten mogen nooit een belemmering zijn voor inschakeling van Nostimos.

Geen no cure no pay letselschade bij Nostimos

Andere belangenbehartigers van letselschade kiezen soms voor het ´no cure no pay´principe. Nostimos kiest bewust niet voor dit principe. In onze visie moet een slachtoffer, dat op geen enkele manier heeft bijgedragen aan het ontstaan van zijn/haar letsel, geen kosten hoeven maken voor een belangenbehartiger.

Bij de meeste schadegevallen hoeft het slachtoffer niets te betalen voor de rechtshulp als de aansprakelijkheid van de tegenpartij vaststaat en als de schade voor vergoeding in aanmerking komt. In de wet staat dat de tegenpartij in dat geval niet alleen de persoonlijke schade van het slachtoffer moet betalen, maar ook de kosten van de belangenbehartiger. Dat heeft de wetgever niet voor niets zo helder geformuleerd.

Heeft u vragen over letselschade? Kunt u wel hulp gebruiken bij een schadeclaim? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het eisen van smartengeld?

U kunt gratis bellen naar 0800-667 84 66 of klik op onderstaande knop.