Letselschade jurist of advocaat?

De kracht van een gespecialiseerd letselschadebureau

Twijfelt u ook weleens wat verstandiger is als het gaat om het afhandelen van uw letselschade of overlijdensschade, een letselschadejurist of een advocaat? Heeft u geen idee wie u het beter op een persoonlijke manier kan bijstaan, waar u een goed gesprek mee kunt voeren en die u zonder hoogoplopende strijd kan helpen aan de beste schadevergoeding? Dan is het goed te weten dat bijna 95% van de letselschadegevallen in Nederland op positieve wijze worden afgehandeld zonder tussenkomst van de rechter. Zaken waarbij een een dure advocaat dus niet nodig is.

Nederland kent een goed letselschade- en overlijdensschadesysteem, waarbij letselschadejuristen de voorkeur krijgen bij het afhandelen van letselschadezaken. Zij zijn namelijk in staat om de zaak snel te doorzien, hebben oog voor het menselijke kant van de zaak, slagen erin om meer dan de regels en wetten toe te passen, communiceren doortastend met verzekeraars en staan volledig voor het beste resultaat van hun cliënt. Zij voorkomen in vrijwel alle gevallen dat een gang naar de rechter – wat vaak veel negatieve emoties meebrengt – nodig is.

In het uitzonderlijke geval dat Nostimos er niet in slaagt tot een redelijke oplossing te komen en een gang naar de rechter noodzakelijk is, dan werken ze hiervoor samen met de beste letselschade-advocaten. Gespecialiseerde advocaten die echt snappen wat nodig is om een zaak tot een goed einde te brengen.

De juristen van Nostimos zijn evenals advocaten volledig op de hoogte van de wet- en regelgeving en scholen zich jaarlijks bij. De meesten zijn dan ook geregistreerd als NIVRE register expert. In Nederland is dit het kwaliteitskeurmerk voor mensen die in de letselschadebranche werken. De register experts van het NIVRE vallen onder het tuchtrecht van het NIVRE. Onze medewerkers zijn verplicht om jaarlijks opleidingen te volgen en leren dagelijks van nieuwe casussen en uitspraken.

Naast de NIVRE accreditatie is ons kantoor ingeschreven in het Register van de Letselschade Raad.

De voordelen van een letselschadejurist t.o.v. een advocaat:

  • Gaat persoonlijk met u en bij u het gesprek aan
  • Neemt alle tijd om de zaak echt goed helder te krijgen
  • Schat snel en goed in welke schade u heeft geleden en welke schade u nog te wachten staat
  • Kan tussen de regels en wetten doorlezen, wat een grotere kans op succes geeft
  • Is in staat om een realistische schadeclaim in te dienen, waar een verzekeraar vaak snel mee akkoord gaat
  • Kan zo nodig samen met een gespecialiseerde advocaat optrekken
  • Moet voldoen aan strenge kwaliteits- en opleidingseisen
  • Is onderworpen aan duidelijke gedragsregels
  • Voert al deze activiteiten uit zonder u kosten in rekening te brengen

Benieuwd hoe de letselschadejuristen u kunnen bijstaan bij letselschade of overlijdensschade? Bel dan gratis naar 0800-6678466 of vul onderstaand formulier in voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak.