Overlijdensschade

Recht op schadevergoeding bij overlijden

Is uw partner, kind, ouder of naaste overleden als gevolg van bijvoorbeeld een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Een ongeval dat hem of haar niet aan te rekenen was? Dan heeft u zeer waarschijnlijk recht op een vergoeding.

Een dierbare verliezen is altijd pijnlijk. U heeft dan wel iets anders aan uw hoofd dan het claimen van een schadevergoeding. Ondanks dat dit waarschijnlijk niet uw eerste zorg is, is het toch belangrijk dat er een passende schadeclaim wordt ingediend. U wilt waarschijnlijk niets liever dan dit hele schadetraject uit handen geven. Maar wel aan een deskundige en integere partij, met ruime ervaring, die dit kosteloos van u overneemt en garant staat voor de beste compensatie.

Procedure bij overlijdensschade

De expert van Nostimos stelt (de verzekeraar van) de tegenpartij aansprakelijk voor de geleden en eventueel nog te lijden schade. In samenspraak met u maakt de expert een overzicht van zowel de geleden als de eventueel toekomstige schade. Ook geeft de expert volledige informatie over alle stappen die gedurende het proces worden gezet. De expert gaat tot het uiterste voor een maximale vergoeding.

Wat kan er zoal worden geclaimd?

 • Schade aan persoonlijke bezittingen
  Bijvoorbeeld: voertuig, kleding en telefoon.
 • Kosten voor de uitvaart
 • Gederfd levensonderhoud
  Hiermee wordt niet alleen het wegvallen van het inkomen bedoeld, maar ook kosten die gemaakt moeten worden, zoals kosten voor huishoudelijke hulp, oppas en onderhoud van de tuin en woning.
 • Affectieschade
  Sinds 1 januari 2019 kunnen naasten ook aanspraak maken over vergoeding van affectieschade. Hierbij gelden vaste bedragen, waarbij de hoogte afhankelijk is van de relatie met de overledene en de aard van het voorval.
 • Shockschade
  Als er sprake is van een rechtstreekse confrontatie met (de gevolgen van) het voorval en van een in de psychiatrie erkend ziektebeeld, kan een naaste ook aanspraak maken op vergoeding van shockschade.

Kosteloos advies en bijstand bij overlijdensschade

Het verhalen van overlijdensschade is vaak complex. Naast het beoordelen van de aansprakelijkheid moet ook bekeken worden wat nu wel of juist niet geclaimd kan worden. Nostimos is al ruim 30 jaar gespecialiseerd in overlijdensschade. Wij kennen de actuele wetgeving, de regels en de te nemen stappen. Maar het echte verschil zit hem in onze aanpak. Wij nemen alle tijd om een persoonlijk gesprek met u aan te gaan. Wij bieden een luisterend oor en op basis daarvan zullen wij met een plan van aanpak komen. Daarbij zullen wij u zoveel mogelijk ontzien. Wij willen u ontzorgen bij overlijdensschade.

Wij werken daarbij onafhankelijk van aansprakelijke verzekeraars. En daarin gaan wij ver. U bent dan ook verzekerd van een passende schadevergoeding.

Dit alles zonder dat voor u kosten aan zijn verbonden. Onze kosten komen namelijk voor rekening van de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Contact met een expert overlijdensschade

Bent u in de trieste omstandigheid dat u een naaste hebt verloren door toedoen van een ander? En wilt u de hieruit voortvloeiende kosten verhalen op de aansprakelijke partij?
Maak dan – geheel vrijblijvend – een afspraak met een van onze overlijdensschadespecialisten door gratis te bellen naar 0800 – 667 84 66 of door het contactformulier via onderstaande button in te vullen.
Onze expert overlijdensschade neemt dan spoedig contact met u op.