Procedure bij overlijden

Procedure bij overlijdensschade

Bij overlijden door schuld van een derde is er mogelijk sprake van schade waarvoor u gecompenseerd hoort te worden, de zogenaamde overlijdensschade.

In dat geval is het raadzaam u goed te laten adviseren over de mogelijkheden en voorwaarden en werkwijze bij overlijdensschade. Waar moet u aan denken? Hoe moet u handelen? Wat wordt van u gevraagd?

U wilt waarschijnlijk niets liever dan dit hele schadetraject uit handen geven. Maar wel aan een deskundige en integere partij, met ruime ervaring, die dit kosteloos van u overneemt en garant staat voor de beste compensatie.

U wilt er zeker van zijn dat u een goede belangenbehartiger inschakelt. Die eerst uitgebreid en op persoonlijke wijze informeert naar de situatie en omstandigheden. En vervolgens een goed overzicht maakt van zowel directe kosten als aan eventueel toekomstige kosten. Dit kan zowel bestaan uit directe schade als gevolgschade. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • schade aan voertuig of persoonlijke bezittingen
  • medische kosten
  • inkomensschade, ook uit nevenactiviteiten
  • kosten voor specifieke hulp
  • kosten voor de uitvaart
  • kosten voor een grafmonument
  • wegvallen inkomen van partner of ouder
  • smartengeld

Schadeclaim indienen

Ondanks dat het in deze fase waarschijnlijk niet uw eerste zorg is, is het toch belangrijk dat er een passende schadeclaim wordt ingediend, waarbij ook rekening wordt gehouden met alle bijkomende kosten. En die garant staat voor een passende vergoeding.

Met onze 30 jaar ervaring en persoonlijke én onafhankelijke aanpak, neemt Nostimos u niet alleen de juridische en administratieve rompslomp uit handen, maar wij nemen ook alle tijd om naar uw verhaal te luisteren. We handelen uiterst gepast en volgen het communicatietraject waar u zich prettig bij voelt. Of dat nu persoonlijk contact bij u thuis is, op een neutrale plek of via telefoon of e-mail.

Met als eindresultaat dat u zo min mogelijk tijd en energie heeft hoeven steken in dit traject maar wel maximaal schadeloos bent gesteld.

Wilt u zich persoonlijk laten overtuigen door de kennis en kwaliteit van de Nostimos overlijdensschadedeskundigen? Bel dan – geheel vrijblijvend en kosteloos – naar 0800 – 667 84 66.

Of schets kort uw situatie in onderstaand formulier. Dan zorgen wij dat onze deskundige met de meeste kennis en ervaring bij dergelijke trajecten spoedig contact opneemt.