Terug naar het overzicht

vrijdag 30 oktober, 2020

Branchevereniging NLE wil dat overheid ingrijpt

De afwikkeling van letselschadezaken is de laatste tijd in de spotlights komen te staan. In landelijke media zoals radio en televisie zijn recent diverse knelpunten breed uitgemeten. Het leidde tot Kamervragen en tal van verbetervoorstellen. Kort daarop volgde het onderzoeksrapport van de Universiteit Utrecht inzake langlopende letselschadezaken, waarmee het beeld dat de media hadden geschetst danig werd genuanceerd. Wel is duidelijk dat er knelpunten zijn, die moeten worden opgelost.

Position paper

De Branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE) is, met een achterban van vijftien gespecialiseerde letselschadebedrijven, een actieve en progressieve speler in de letselschadebranche.
De NLE maakt zich zorgen over de toenemende verharding van verhoudingen van de partijen die betrokken zijn bij de afwikkeling van letselschade, zowel op branche- als op dossierniveau. Die verharding zorgt ervoor dat het (ook in de letselschadebranche ingeburgerde) poldermodel onvoldoende werkt. Daarom vindt men het tijd dat de overheid op een aantal terreinen ingrijpt.
In de Position paper op hun website kunt u deze standpunten rustig nalezen. Nostimos steunt als lid van deze branchevereniging deze visie en aanpak.

Overzichtslijst NLE leden:

Zwarts letselschade
BSA BV
Claims Settlement
Hofmans Letselschade
Flyct Letselschade
Letselschade.com
Letselschaderegeling Westland
Mooyman & Partners
Letselverhalen
Nostimos Letselschade
Ottenschot Letselschadespecialisten
Tijbout Letselschade Specialisten
Van der Toorn Personenschade
Weggemans Letselschadeadviseurs

Zullen we u terugbellen?

Laat hier uw gegevens achter en ik bel u zo snel mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.