Soorten letselschade

Er zijn verschillende gebeurtenissen denkbaar waardoor u letsel kunt oplopen. Indien uw letsel is veroorzaakt door een ander of als een ander aansprakelijk is voor uw letsel, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Nostimos kan u helpen met het verhalen van uw letselschade. Op deze pagina zetten we een aantal veelvoorkomende soorten letselschade voor u op een rij.

Verschillende soorten letsel

Bij letselschadezaken hebben we te maken met veel verschillende soorten letsel. We adviseren u altijd melding te maken bij uw huisarts in het geval van pijn, klachten of verwondingen. Een letselschade deskundige van Nostimos verteld u graag of u uw schade kunt verhalen op een andere partij en of wij u kunnen helpen met het verhalen van uw schade.


Letselschade na een verkeersongeval
Indien u als slachtoffer letsel heeft opgelopen na een verkeersongeval door toedoen van een ander, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Nostimos helpt u bij het verhalen van de schade op de aansprakelijke partij.
> Meer over letselschade na een verkeersongeval

Letselschade na een whiplash
Een whiplash door een ongeval kan vervelende hersenschade of schade aan het centrale zenuwstelsel tot gevolg hebben. Voor advies en ondersteuning bij het claimen van letselschade na een whiplash schakelt u de experts van Nostimos in.  
> Meer over letselschade na een whiplash
Letselschade na een bedrijfsongeval
Bent u het slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval? Als uw werkgever aansprakelijk is, verloopt de schaderegeling via de aansprakelijkheidsverzekeraar. U ontvangt als slachtoffer van een bedrijfsongeval altijd kosteloos juridische hulp.  
> Meer over letselschade na een bedrijfsongeval

Letselschade door dieren
Bent u aangevallen door een dier of veroorzaakte een dier een ongeval waardoor u schade lijdt? U kunt de schade verhalen op de eigenaar van het dier. Het is altijd raadzaam een letselschadedeskundige in te schakelen bij letselschade door dieren.  
> Meer over letselschade door dieren
Letselschade door een hondenbeet
Een hondenbeet kan nare gevolgen hebben en zowel lichamelijke als geestelijke schade veroorzaken. Als u gebeten bent door iemands hond, kunt u de hondenbezitter aansprakelijk stellen. Een deskundige van Nostimos staat u bij in dit proces.  
> Meer over letselschade door een hondenbeet

Letselschade door een paard
Ook aan paardrijden en de omgang met paarden zijn risico’s op letsel verbonden. Letselschade als gevolg van een val an het paard of door onberekenbaar gedrag van het paard kunt u verhalen op de verzekeraar van de manege.  
> Meer over letselschade door paarden
Letselschade door een gebrekkige weg
Heeft u een ongeluk gehad door een gebrekkige weg? Bijvoorbeeld door een diepe kuil of extreme gladheid? In veel gevallen is de wegbeheerder (vaak de gemeente of provincie) aansprakelijk. Nostimos helpt u bij het claimen van een schadevergoeding.  
> Meer over letselschade door een gebrekkige weg

Letselschade door een medische fout
Een medische fout kan heftige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Artsen hebben geen garantieverplichting, maar wel een inspanningsverplichting. De gemaakte fout moet verwijtbaar zijn om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding.  
> Meer over letselschade door een medische fout
Letselschade door een onveilig product of gebouw
Producten en gebouwen moeten aan strenge veiligheidseisen voldoen. Toch komt letselschade door onveilige producten of gebouwen voor, bijvoorbeeld door een productiefout of bouwkundig defect. U kunt de producent van het product of eigenaar van het gebouw aansprakelijk stellen.  
> Meer over letselschade door onveilige producten of gebouwen
Letselschade door een andere oorzaak?
Heeft u letsel opgelopen door iets anders en twijfelt u of Nostimos u daarmee kan helpen? Neem gerust contact met ons op om uw verhaal voor te leggen. Er zijn genoeg andere voorvallen te bedenken waardoor letsel kan ontstaan en waarbij u recht op schadevergoeding kunt hebben.  
> Doe de letselschadetest en ontdek uw recht op een schadevergoeding


Materiële en immateriële letselschade

Letselschade kunnen we onderverdelen in materiële (fysieke) schade en immateriële (mentale) schade. Als slachtoffer van een ongeval of ander incident kunt u tijdelijke of permanente schade ervaren, bijvoorbeeld als u arbeidsongeschikt wordt of een angststoornis ontwikkelt. In veel gevallen kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding. In het geval van immateriële schade noemen we dit smartengeld.

Schakel de hulp van Nostimos in

Bent u benieuwd wat onze letselschade advocaten voor u kunnen betekenen? Wij helpen u kosteloos bij het vaststellen van de schuldvraag en het bepalen en verzorgen van de schadeclaim. Neem gerust contact met ons op of doe de letselschadetest.

Wat is u overkomen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nostimos staat ingeschreven in het Register Letselschade

Dit landelijke keurmerk waarborgt onze onafhankelijkheid en de kwaliteit van onze juridische hulp.