Soorten letselschade

Letselschade kan variëren van fysieke verwondingen, zoals breuken en kneuzingen tot psychisch trauma en emotionele stoornissen. Veelvoorkomende oorzaken zijn verkeersongevallen, arbeidsongevallen, valpartijen, sportblessures en incidenten met dieren. Maar letselschade omvat ook beroepsziekten door blootstelling aan gevaarlijke stoffen, slechte werkomstandigheden en psychische klachten na bijvoorbeeld een overval.

Elk type letsel heeft zijn eigen specifieke gevolgen en vereist een unieke aanpak voor het verhalen van schade. Bij NostimosMooyman hebben we de expertise om u te begeleiden bij elk soort letselschade, met de zorg en aandacht die u verdient. Lees meer over de soorten letselschade:

De impact van letselschade

Als u letselschade heeft opgelopen, kan uw dagelijks leven er heel anders uit komen te zien. U kunt plotseling te maken krijgen met diverse uitdagingen, variërend van het herstelproces tot financiële onzekerheid.

Dit omvat bijvoorbeeld materiële schade, zoals kosten voor medische behandeling en inkomensverlies. Maar ook immateriële schade, die de emotionele en psychologische gevolgen van een ongeval weerspiegelt. Weet dat u deze periode niet alleen hoeft door te maken. Onze deskundigen staan klaar om u bij te staan en de juridische lasten van uw schouders te nemen, zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel.

Materiële schadeposten

Materiële schade is in geld uit te drukken, bijvoorbeeld:

 • Extra woonkosten – voor tijdelijke huisvesting als een woning onbewoonbaar is geworden.
 • Herstelkosten – voor schoonmaak en herstel na bijvoorbeeld een overstroming of brand in huis.
 • Juridische kosten – voor juridisch advies en procedures om schadevergoeding te verkrijgen.
 • Reparatiekosten – voor het herstellen van beschadigde eigendommen, zoals een auto na een ongeluk of een gebroken raam.
 • Transportkosten – uitgaven voor vervoer, zoals huur van een vervangende auto.
 • Verlies van eigendom – kosten gerelateerd aan het verlies van persoonlijke bezittingen, zoals documenten, kleding of elektronica.
 • Verlies van inkomen – gemiste inkomsten door niet te kunnen werken vanwege een ongeval of ziekte.
 • Vervangingskosten – voor het vervangen van verloren of onherstelbaar beschadigde items, zoals een gestolen fiets of een verbrand meubelstuk.
 • Waardevermindering – vermindering van de waarde van een eigendom of voertuig na schade, ook wel bekend als afschrijving.

Immateriële schadeposten

Immateriële schade is niet in geld uit te drukken, denk bijvoorbeeld aan:

 • Aantasting van de persoonlijke integriteit – bijvoorbeeld door een inbreuk op privacy of door ongewenste publiciteit.
 • Angst en stress – langdurige geestelijke spanning en angstgevoelens als gevolg van een traumatische gebeurtenis.
 • Emotioneel trauma – psychische schade door bijvoorbeeld een ongeval, mishandeling of het verlies van een dierbare.
 • Pijn en lijden – fysiek ongemak en pijn als gevolg van verwondingen.
 • Reputatieschade – schade aan iemands goede naam of eer, vaak door laster of smaad.
 • Verlies van een kans – het missen van een belangrijke levenskans, zoals een carrièrestap of educatieve mogelijkheid, door toedoen van een ander.
 • Verlies van gezelschap – het gemis van de aanwezigheid of steun van een geliefde, bijvoorbeeld door overlijden of ernstig letsel.
 • Verlies van levensvreugde – vermindering van levenskwaliteit door blijvende beperkingen of handicaps.
 • Verminderde levensverwachting – bijvoorbeeld door blootstelling aan schadelijke stoffen of door een medische fout.

Immateriële schade wordt vaak gecompenseerd in de vorm van smartengeld, waarbij een financiële vergoeding wordt toegekend als erkenning van het leed dat niet in materiële zin uit te drukken is.

Heb ik recht op een letselschadevergoeding?

Als u letsel heeft opgelopen en u vermoedt dat iemand anders daarvoor aansprakelijk is, dan is de kans groot dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. Of het nu gaat om een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een incident in de openbare ruimte, het vaststellen van aansprakelijkheid is een cruciale stap.

Om te bepalen of u in aanmerking komt voor compensatie, biedt NostimosMooyman een handige letselschade test aan. Deze snelle en eenvoudige test geeft u direct inzicht in uw situatie en helpt ons om u nog beter van dienst te zijn. Neem het heft in eigen handen en ontdek of u recht heeft op een vergoeding door onze letselschade test te doen.

NostimosMooyman staat voor u klaar

Bij NostimosMooyman begrijpen we dat het navigeren door het proces van letselschade complex en overweldigend kan zijn. Daarom bieden we u de ondersteuning die u nodig heeft om uw recht op schadevergoeding te realiseren. Onze deskundigen zijn gespecialiseerd in het begeleiden van slachtoffers van letselschade, met empathie en daadkracht. We nemen de juridische zorgen uit uw handen, zodat u zich kunt richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.

Onze aanpak is persoonlijk en transparant. We beginnen met een nauwkeurige beoordeling van uw situatie en de schade die u heeft geleden. Vervolgens zetten we ons volledig in om ervoor te zorgen dat u de maximale schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. We staan bekend om onze snelle en zorgvuldige werkwijze en zijn pas tevreden als u dat ook bent.

Neem de eerste stap

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen zetten we de eerste stap naar een rechtvaardige compensatie.

Register

Nostimos staat ingeschreven in het Register Letselschade

Dit landelijke keurmerk waarborgt onze onafhankelijkheid en de kwaliteit van onze juridische hulp.