De naam Nostimos

De bedrijfsnaam Nostimos is ontleend aan de verhalen van de geschiedschrijver Homerus die vertelt over de vele omzwervingen van Odysseus.

De figuur van Odysseus is alle zekerheid ontnomen en het verlangen om veilig terug te keren welt voortdurend in hem op. De dag van de terugkeer heet “Nostos” in het Oud Grieks.

Homerus gebruikte het woord “nostimos” als bijvoeglijk naamwoord bij de “strijders die veilig en behouden terugkeerden in hun dorp”.

Daarmee symboliseert onze bedrijfsnaam Nostimos dat wij graag opkomen en strijden voor onze cliënten die door de fout van een ander letselschade lijden. Wij proberen die cliënten zo goed mogelijk te laten terugkeren in hun oude vertrouwde situatie.  

Je ziet daarin ook op een eigentijdse manier het oude symbool van de “pijl en boog” in beeld gebracht, zoals Homerus dat benoemde in de avonturen van Odysseus en zijn strijders.

Wij strijden tegenwoordig niet meer met pijl en boog, maar wij gaan wel door het vuur voor onze cliënten, met raad en daad. Dát zijn onze wapens.