Terug naar het overzicht

woensdag 15 mei, 2019

In alle opzichten een harde klap na val van veiligheidsplateau

Cliënt, een monteur, krijgt in februari 2014 van zijn werkgever de opdracht om samen met zijn collega luchtkanalen te monteren. Alvorens met de klus te beginnen houden beide monteurs een inspectie om vast te stellen hoe ze de klus het beste kunnen uitvoeren. Als ze ter plekke zijn stellen ze vast dat het een moeilijk toegankelijke plek is, waarop cliënt zijn collega de opdracht geeft om een plateau te laten plaatsen, zodat ze de opdracht vakkundig en veilig kunnen uitvoeren. De collega legt die opdracht neer bij de bouwcombinatie die verantwoordelijk is voor het totale bouwproject.

De daaropvolgende maandagochtend vroeg staat de montageklus gepland. Het plateau is al geplaatst en tegen het plateau staat een ladder. Aan beide zijden van het plateau zijn zogenaamde klembalusters of leuninghouders geplaatst. Wel ontbreekt randbeveiliging.

Wel veiligheid, maar onvoldoende

De collega klimt als eerste op het plateau. Cliënt geeft hem twee bochten aan waarna ze samen zouden beginnen met de maatvoering. Dus ook cliënt wil naar het plateau klimmen. Bij het plateau aangekomen pakt hij de klembaluster vast, die evenwel los blijkt te zitten. Met als gevolg dat hij z’n evenwicht verliest en van enkele meters hoog achterover naar beneden valt.

De aanwezigen waren direct doordrongen van de ernst van de situatie en lieten de ambulance komen. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek cliënt een gespleten bot in zijn rechterarm te hebben opgelopen, een gekneusde nier en volledig beurse rechterkant van zijn lichaam.

Wat een eenvoudige casus leek

Ondanks dat deze gebeurtenis een overzichtelijk verloop had, bleek de afwikkeling toch minder overzichtelijk. Reden voor het slachtoffer om Nostimos in te schakelen. Onze Personenschadedeskundige Henri van de Vosse heeft zich gedurende bijna vijf jaar hard gemaakt om het recht te doen zegevieren. Door uitgebreid de gebeurtenissen met cliënt door te spreken met daarbij veel aandacht voor zijn fysieke en geestelijke gestel door de tijd heen. Door hard te maken bij wie de schuld lag inzake de ondeugdelijke montage van het plateau. En door de impact en de gevolgen van het ongeval, maar ook de zware periode gedurende het letselschadeproces, voor cliënt in de afgelopen jaren en naar de toekomst toe vast te stellen.

Eindigt alsnog positief

Met als uiteindelijk resultaat dat na ruim vier jaar de zaak tot een voor cliënt naar de omstandigheden positief einde heeft geleid. Hij waardeert de dienstverlening met ‘zeer tevreden’ en onderbouwt dat met de volgende woorden:

“Wij willen graag jou bedanken voor alle jaren dat je ons hebt bijgestaan. Voor het prettige contact en alle tijd die je voor ons hebt genomen. Na het afsluiten van al deze jaren gaan wij ons op de toekomst richten. 
Nogmaals erg bedankt voor alles.”

Zullen we u terugbellen?

Laat hier uw gegevens achter en ik bel u zo snel mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.