Terug naar het overzicht

woensdag 1 februari, 2023

Schadevergoeding bij letsel door vuurwerk?

Vuurwerk afsteken en ernaar kijken is een groot onderdeel van oud en nieuw en voor de meesten een fantastisch genot, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Letsel door vuurwerk varieert van brandwonden tot aan het verlies van gehoor, zicht of lichaamsdelen. In sommige gevallen leidt letsel zelfs tot blijvende invaliditeit of overlijden. Als u letsel oploopt door vuurwerk, kunt u in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Hierover vertellen we u in dit blog graag meer.

Letselschade melden Heb ik recht op schadevergoeding

Letsel door vuurwerk: wat nu?

De eerste stap is natuurlijk om medische hulp te zoeken voor uw vuurwerkletsel. Dit is belangrijk om te doen, zelfs als uw letsel lijkt te zijn genezen. Sommige soorten letsels, zoals gehoorverlies, merkt u pas later op. Bewaar alle medische rekeningen en documenten als bewijs van uw letsel en kosten.

De volgende stap is om te bepalen wie aansprakelijk is voor uw letsel. In sommige gevallen ligt de verantwoordelijkheid bij de producent of verkoper van het vuurwerk. In andere gevallen ligt de aansprakelijkheid bij degene die het vuurwerk afsteekt. Het is belangrijk om te weten wie verantwoordelijk is voor uw letsel, omdat deze persoon of organisatie de schadevergoeding op zich moet nemen.

Neem contact op met Nostimos Letselschadedeskundigen voor kosteloze hulp en advies. We zijn bereikbaar via 0800 – 667 84 66 (gratis). Buiten kantoortijden zijn we voor spoedgevallen bereikbaar via 076 – 541 60 20.

Vuurwerkletsel: soorten schadevergoedingen die u kunt krijgen

Als u letsel oploopt door vuurwerk, kunt u in aanmerking komen voor verschillende soorten schadevergoedingen, zoals:

Medische kosten kunnen in rekening worden gebracht bij de aansprakelijke partij als u behandeld moet worden als gevolg van uw letsel, terwijl verlies van inkomen kan worden gevorderd als u niet in staat bent om te werken als gevolg van uw letsel. Smartengeld is een vergoeding voor het emotioneel en fysiek lijden dat u heeft ondervonden als gevolg van uw letsel.

Heb ik recht op een schadevergoeding bij letsel door vuurwerk?

Heeft u letselschade opgelopen, omdat iemand anders op een gevaarlijke manier vuurwerk heeft afgestoken? Dan kan diegene aansprakelijk zijn en de schade moeten vergoeden.

Ook kan het voorkomen dat u heeft bijgedragen aan uw eigen letselschade. Dit kan gevolgen hebben voor uw schadevergoeding, bijvoorbeeld dat de aansprakelijke partij minder schade hoeft te vergoeden. U zult in dat geval dus een deel van de kosten zelf moeten betalen.

Wilt u weten waar u recht op heeft? Doe onze gratis letselschade test en ontdek het binnen 3 minuten.

Neem contact op met Nostimos

Als specialist op het gebied van letselschade door vuurwerk, helpen we slachtoffers de juiste vergoedingen voor de geleden schade te verkrijgen. Of het nu gaat om lichamelijke letsels of emotionele trauma’s, wij staan voor u klaar en helpen u bij het afhandelen van uw claim. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over hoe we u kunnen ondersteunen.

Letselschade melden Heb ik recht op schadevergoeding

Zullen we u terugbellen?

Laat hier uw gegevens achter en ik bel u zo snel mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.