Terug naar het overzicht

dinsdag 15 oktober, 2019

Enige tijd geen secretaresse na aanrijding

Voorbeeld letselschade uit de praktijk, bij Nostimos Letselschadedeskundigen

Op een druilerige dag in februari 2018 reed een directiesecretaresse nietsvermoedend door haar woonplaats toen ze werd aangereden door een automobilist die haar over het hoofd had gezien. De klap was hard, mevrouw viel op haar zijkant, waarbij haar heup en vooral haar schouder geblesseerd raakte. En wel zo ernstig dat ze door een artsenauto naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis werd gebracht.

Een val met gevolgen

Uit onderzoek bleek dat ze zware kneuzingen aan haar knie en heup had opgelopen alsmede een verbrijzelingsfractuur aan haar schouder. Aan deze breuk kon ze pas na een week worden geopereerd. Onfortuinlijkerwijs ontwikkelde zich al voor de operatie een zogenaamde ‘frozen shoulder’. Door de complexiteit van de fractuur, in combinatie met de frozen shoulder en het lang dragen van een mitella, heeft zich bij mevrouw mogelijk nog een andere complicatie voorgedaan, die op dat moment nog niet volledig was vast te stellen.

Uit de roulatie

Zeker als directiesecretaresse, die een groot deel van de dag achter haar computer en met een schrijfblok doorbrengt, is het niet mogelijk om het werk ook maar enigszins naar behoren uit te voeren als je niet beide armen kunt gebruiken. Met als gevolg dat cliënte enige tijd arbeidsongeschikt was en pas langzaam maar zeker het arbeidsproces weer kon betreden.

Vaststellen letselschade bij complicaties

Om niet nog meer slachtoffer te worden van dit ongeval deed mevrouw een beroep op Nostimos. Hoewel er al snel overeenstemming was over de schuldvraag bleek het toch behoorlijk lastig om de consequenties van het ongeval op de langere termijn vast te stellen. De ontstane frozen shoulder is immers een indirect gevolg van het ongeval en valt de automobilist als zodanig niet aan te rekenen. Evenzeer als de eventueel bijkomende, nog niet officieel vastgestelde, complicatie. 

De tijd nemen loont

Maar door de tijd te nemen, goede gesprekken te voeren en regelmatig zaken te verifiëren, zijn we erin geslaagd een goed beeld te vormen van de uiteindelijke impact van het ongeval voor cliënte. En een passende financiële vergoeding te realiseren. Ondanks de zware klap die mevrouw te verduren heeft gehad, kijkt ze tevreden terug op de wijze waarop Nostimos haar heeft bijgestaan:

“Ik wil u ook persoonlijk bedanken voor de snelle afwikkeling, het prettige en duidelijke contact en uw deskundigheid. Dit is wat iemand nodig heeft die in een situatie terechtkomt zoals ik. Nogmaals dank.” A. v. K

Zullen we u terugbellen?

Laat hier uw gegevens achter en ik bel u zo snel mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.