Terug naar het overzicht

vrijdag 22 februari, 2019

Europese dag van het slachtoffer

Europese dag van het slachtoffer, Nostimos Letselschade

Vandaag is het de Europese dag van het slachtoffer. Deze dag is in het leven geroepen in 1990 en sindsdien wordt op deze dag stilgestaan bij slachtoffers. Instanties uit heel Europa vragen aandacht voor de positie van slachtoffers van onder andere misdaad, ongevallen en seksueel geweld. Zij verdienen de beste hulp om hun leven weer op te pakken na zo’n ingrijpende gebeurtenis. Ook nabestaanden vallen hieronder.

In Nederland zijn er tevens organisaties die aandacht aan slachtoffers besteden. Slachtofferhulp Nederland heeft een campagne rondom dit thema gecreëerd waar ze aandacht vragen voor slachtoffers of nabestaanden van slachtoffers die vervelende reacties krijgen via (sociale) media. Denk aan ondoordachte reacties en onterechte suggesties over de toedracht van het ongeval. Dit kan voor nabestaanden extra hard aankomen, vooral vlak na zo’n ongeval. Deze reacties kunnen leiden tot hernieuwd slachtofferschap, ook wel secundaire victimisatie genoemd.

Bent u zelf slachtoffer van een ongeval waarbij een derde partij betrokken is? Of bent u nabestaande van een (letselschade)slachtoffer?

Wij kunnen u helpen bij het verhalen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Ook kunnen wij nabestaanden helpen bij het verkrijgen van een vergoeding in de vorm van smartengeld of affectieschade. Dit laatste is een vergoeding van het leed en de pijn die u ervaart als gevolg van het ongeval.

Neem hiervoor contact op met een van onze letselschadedeskundigen >>

Of bel gratis naar 0800 – 667 84 66. 

Naar de overige nieuwsberichten >>

Zullen we u terugbellen?

Laat hier uw gegevens achter en ik bel u zo snel mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.