
In de zomer van 2018 geniet een 69-jarige man met z’n vrouw, dochter en kleinkinderen op een camping op de Veluwe. Het is warm en hij zoekt wat verkoeling onder de luifel als hij onverwacht even wegvalt. Zijn dochter ziet het gebeuren en schrikt enorm, maar hij komt gelukkig weer snel bij. Zijn vrouw is er niet helemaal gerust op en neemt contact op met de huisarts. Die verwijst hem voor de zekerheid door naar het ziekenhuis om bloed af te nemen.
Nog diezelfde avond worden ze gevraagd om naar het ziekenhuis te komen voor nader onderzoek. De man blijkt een longembolie te hebben. Hij moet in het ziekenhuis blijven en krijgt bloedverdunners toegediend. De volgende ochtend is hij reeds getroffen door een eerste zware hersenbloeding, spoedig gevolgd door een tweede. Nog diezelfde middag overlijdt hij.
Ondersteuning vanuit Slachtofferhulp en casemanager
Mevrouw is nog voor het overlijden van haar man ingelicht dat er een fout is gemaakt met de dosering van het medicijn. Er was een verkeerde berekening doorgevoerd in het medicatievoorschrijfsysteem, maar deze gaf geen waarschuwingssignaal. Met als gevolg dat een te hoge dosis bloedverdunner is toegediend, met de zware hersenbloeding en uiteindelijk de dood tot gevolg.
Het ziekenhuis heeft direct de gemaakte fout toegegeven en de inspectie ingeschakeld. En vanuit het Fonds Slachtofferhulp krijgt mevrouw de mogelijkheid gebruik te maken van een casemanager om haar bij te staan bij de te nemen stappen, maar ook voor emotionele bijstand. Niet voor niets, want vooral het eerste gesprek met de klachtenfunctionaris van het ziekenhuis verliep rommelig, waardoor de hulp van de casemanager zeer gewaardeerd werd.
Juridische bijstand door Nostimos
Voor het juridisch afhandelen van deze medische fout wordt Nostimos ingeschakeld. Uitgangspunt van de nabestaanden is om het snel en nauwkeurig af te handelen. De ervaring leert dat een dergelijke letselschadezaak emotioneel behoorlijk wat impact heeft. En dat hoe langer het duurt, hoe langer het rouwverwerkingsproces duurt. Vandaar dat onze letselschade-expert direct aan de slag is gegaan om allereerst alles grondig uit te zoeken en zo, in overleg met de nabestaanden, tot een goed onderbouwd letselschadebedrag te komen. De man werkte, ondanks het feit dat hij reeds de pensioengerechtigde leeftijd bereikt had, nog meerdere dagen per week. Zijn overlijden zorgde dus ook voor een fors financieel gemis bij de nabestaanden.
Letselschade specialist zorgt voor financiële tegemoetkoming
Onze letselschade-expert heeft de belangen van de nabestaanden behartigd in de gesprekken met de klachtenfunctionaris en met de verzekeraar van het ziekenhuis. Het ziekenhuis had de fout toegegeven, maar er was discussie over de financiële gevolgen hiervan voor de nabestaanden. Nostimos heeft een voorstel gedaan ter afwikkeling van het dossier en we zijn erin geslaagd tot een overeenkomst te komen. Zo zijn we erin geslaagd dat mevrouw afgelopen zomer haar kinderen en kleinkinderen heeft kunnen uitnodigen voor een gezamenlijke vakantie. Ze zouden dan 50 jaar getrouwd zijn, een moment waar ze nu bij stilstond zonder man, maar met de steun van haar kinderen.
Vanuit Slachtofferhulp is ook aandacht geschonken aan deze case. De nabestaande heeft een interview gegeven in het blad HulpPost, het tijdschrift van Slachtofferhulp, op pagina 14 en 15.
Heeft u als nabestaande te maken gehad met een dergelijke letselschadezaak? Wij kunnen u juridisch bijstaan. Wellicht heeft u recht op een schadevergoeding.