Terug naar het overzicht

vrijdag 10 maart, 2023

Verkeersongevallen voorkomen in de winter

Gladde wegen, laaghangende zon, beslagen ruiten en mist. Dit zijn allemaal elementen waar we mee te maken krijgen als we in de winter de weg opgaan. Het zal u dan ook niet verbazen dat de kans op verkeersongelukken in de wintermaanden een stuk groter is. We geven u daarom graag een aantal tips om verkeersongevallen te voorkomen in de winter en uw veiligheid op de weg te vergroten.

Letselschade melden Heb ik recht op schadevergoeding

Zorg voor meer grip op de weg in de winter

Sneeuw en ijs maken het wegdek gladder. Hierdoor is het lastiger om verkeersongelukken te voorkomen in de winter. Ons advies is dan ook om iets eerder van huis te vertrekken. Zowel op de weg als in bochten, vergroot u uw eigen veiligheid door snelheid te minderen. Eerder en langzamer remmen helpt ook om uw grip op de weg te verbeteren. Dit geldt overigens niet alleen voor automobilisten. Ook op de fiets kunt u met deze rijstijl zeker uw voordeel doen. Wist u trouwens dat u met een lagere bandenspanning meer grip op de weg heeft? Controleer maandelijks uw bandenspanning en pomp uw banden op als dit nodig is.

Verkeersongelukken voorkomen met goede verlichting

Het regelmatig controleren van de verlichting van uw auto helpt zeker om verkeersongelukken te voorkomen in de winter. Kijk bij deze check ook direct of uw mistverlichting nog goed werkt. Op de fiets is goede verlichting eveneens van groot belang. Bovendien bent u als fietser of voetganger nog beter zichtbaar als u reflecterende kleding draagt. En bent u met uw trouwe viervoeter onderweg, dan draagt hij natuurlijk een halsband met knipperende ledlampjes, zodat niemand hem over het hoofd kan zien.

Laat u niet afleiden door uw telefoon in het verkeer

U heeft vast al vaker gehoord dat het gebruik van een telefoon in de auto of op de fiets gevaarlijk is. Toch zijn we geneigd om even snel te kijken als er weer een berichtje binnenkomt. Maar helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Zelfs als u twee of drie seconden uw ogen niet op de weg gericht houdt, kan een verkeerssituatie veranderd zijn. Iemand steekt bijvoorbeeld plotseling over of een scooter komt opeens de hoek om. Dit kan grote gevolgen hebben. Laat uw telefoon daarom in uw jas, tas of broekzak zitten als u onderweg bent.

Maak uw auto en fiets klaar voor de winter

Net zoals het winterklaar maken van uw auto, is het ook belangrijk om uw fiets in goede staat te houden. Smeer bijvoorbeeld de remkabels in met kettingolie om te voorkomen dat ze door vocht vastvriezen. Zit er ijs op de velgen, dan is het verstandig om dit weg te halen, zodat uw remmen naar behoren blijven werken. En als u toch bezig bent, kunt u ook uw ketting even van wat olie voorzien.

Schakel onze hulp in!

Verkeersongevallen voorkomen in de winter lukt helaas niet altijd. Bent u onverhoopt toch betrokken geraakt bij een verkeersongeval, roep dan zeker onze hulp in. We ondersteunen u gratis bij het vaststellen van de schuldvraag en helpen u verder bij het indienen van de schadeclaim.

Neem contact met ons op via ons gratis telefoonnummer 0800-667 84 66 of stuur een e-mail naar info@nostimos.nl. Heeft u ons buiten kantooruren nodig, dan zijn we bereikbaar via het volgende telefoonnummer: 076-541 60 20. We laten u niet in de kou staan!

Letselschade melden Heb ik recht op schadevergoeding

Zullen we u terugbellen?

Laat hier uw gegevens achter en ik bel u zo snel mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.